halsa

Löpning på landsväg

av Terese Alvén i kategorin Löpning den

Idag är det tisdag och jag startar dagen med cykling, i söndags däremot var det långpass ute på landet som gav mig energi. Rundan bjöd på vackra färger med lila syrener och gula rapsfält som kontrast till de gröna åkrarna och den blågrå himlen. Och så var jag i vanlig ordning en riktig färgklick när jag sprang, denna gång med drakmönstrade capritights och knallrosa topp från Daily Sports. Jag sprang i mitt bekväma tempo, ligger helst mellan 5:30 och 6:00 (som ni ser på min TomTom) när jag springer utan att pressa mig, bara njuta och hitta skön lunk. Hoppas dock på ett tempopass senare i veckan, är sugen på att trycka upp hastigheten i intervaller. 

Nyckeln till rolig löpning, och till effektiv löpning, är enligt mig att springa i olika tempon, med olika fokus och med närvaro i kroppen.