halsa

Lilla Tjejmilen och Tjejmilen 2017

av Terese Alvén i kategorin Löpning, Event/konvent den

Tusentals tjejer som sprang, joggade och gick Tjejmilen.

Tusentals tjejer som sprang, joggade och gick Tjejmilen.

Vilken tjejfest det var på Gärdet igår! Eller ja, festen fortsatte längs hela Tjejmilens bana runt Djurgården – så vi spred energi som ringar på vattnet över hela staden. Vädret var perfekt för att springa i och det var fullt av glada miner och energi överallt. Och After Run. Wow! Men först går vi igenom allt som hände innan dess.

Lilla Tjejmilen

Jag var på plats på startområdet på Gärdet när det fortfarande var lugnt med folk och hann ta en sväng om fältet för att spana in alla utställare och aktiviteter som fanns på plats. Allt från hoppborgar till myshörna med Softybags och olika matstationer för alla som skulle springa sig hungriga senare under dagen. Strax innan elva dök resten av familjen upp för att Tilde och jag skulle springa Lilla Tjejmilen. Vi startade i minsta klassen som hade en bana på 400 meter. De äldre tjejerna fick senare springa 1500 meter. Men i vår grupp var det okej att föräldrar sprang med och vi var ett gäng mammor som försökte hänga med våra döttrar.

Tilde älskar att springa. Hon har blivit intresserad då jag springer mycket och när storebror Charles har sprungit lopp och hon har varit för liten har hon blivit ledsen. De har sprungit ett par tävlingar tillsammans, som Minimaran/Minsta maran och Lilla Blodomloppet. Men idag var det endast Tilde som fick springa och Charles fick heja på, vilket gjorde att hon växte ytterligare lite då hon fick vara i fokus själv.

Tilde är så pepp innan Lilla Tjejmilen!

Tilde är så pepp innan Lilla Tjejmilen!

I startfållan stod Tilde mest och tittade på allt som skedde runt omkring med uppvärmning och andra barn och föräldrar som samlades. Hon tog tag i min hand och höll den hårt. Men när startsignalen ljöd, då blev det full fart. Hon sprang tätt intill mig och efter hundra meter släppte hon min hand, nu var hon trygg och ville springa själv. Hon blev peppad av alla som stod och hejade fram barnen och jag sprang bredvid och filmade (ni ser filmen inne på Instagram). Hennes min när hon kom i mål och gav mig en high five samt fick medalj. Wow. Så nöjd. Så stolt. Så glad.

Efter loppet öste båda barnen i Chiquitas uppblåsbara hinderbana några varv innan resten av familjen drog på bio. Själv stannade jag kvar för att möta alla kvinnor som nu började inta fältet i takt med att alla barnlopp var över.

Nöjd efter målgång med medalj om halsen och goodiebag i handen.

Nöjd efter målgång med medalj om halsen och goodiebag i handen.

Tjejmilen

Milla, Malin och Anna i Plan International Sveriges tält.

Milla, Malin och Anna i Plan International Sveriges tält.

Efter att ha hunnit snacka med, plåta och krama (en del) av en massa härliga tjejer runt om fältet som skulle springa gick jag till startområdet för att kolla in första start. Trots att inte jag skulle springa loppet utan bara röra mig runt omkring banan för att dokumentera till Tjejmilens sociala kanaler var jag pirrig och kände förväntan i luften från alla tjejer. Det är något magiskt med att springa tusentals tjejer tillsammans!

Räck upp en hand #förhenne.

Räck upp en hand #förhenne.

Under ett par timmar rörde jag mig runt, och ibland på, banan. Och jag hann med att se det mesta av det som skedde i form av underhållning och pepp längs banan. Och framför allt – jag hann se många leenden och kämparglöd. Och jag klappade mina händer trötta så fort jag inte höll min kamera i handen. Jag blev extremt springsugen, men igår fick jag nöja mig med att promenera. Idag däremot, strax ska jag använda den inkapslade rörelseglädjen och ge mig ut på en löprunda.

Peg Parnevik i mål efter sin första mil!!!

Peg Parnevik i mål efter sin första mil!!!

Mia Parnevik efter sin första mil!

Mia Parnevik efter sin första mil!

After Run

Precis när jag kom tillbaka till start- och målområdet hann jag med att träffa en del av våra profiler som sprungit klart, glada Mia och Peg Parnevik sken av glädje i målfållan och jag plåtade dem samt sa grattis innan jag drog till After Run-området som precis dragit igång sin show. På scen uppträdde DJ-duon Kärlekståget, Kamferdrops, Wiktoria, Robin Bengtsson och Peg Parnevik. Vilket sätt att avsluta och fira allas löpning med. En riktigt skön fest! Se mer av allt det underbara och lyssna på artisterna inne på Tjejmilens Instagram.

Peg Parnevik uppträdde på After Run iklädd sin nummerlapp och medalj - så cool!

Peg Parnevik uppträdde på After Run iklädd sin nummerlapp och medalj – så cool!