halsa

Långpass på 20 km – 2 h närmare Paris Marathon

av Terese Alvén i kategorin Löpning den

Härligt med sällskap när vi ändå ska hålla ett prattempo under löprundan.

Härligt med sällskap när vi ändå ska hålla ett prattempo under löprundan.

Yes! Ytterligare ett långpass in på träningskontot inför Paris Marathon. Idag blev det 2 timmars löpning och 20 km löpning. Genomsnittshastigheten blev 6,09 per kilometer enligt min klocka. Rätt långsamt, men helt okej efter dagens förutsättningar. Det var längsta passet på ett bra tag och de första kilometerna höll vi nere tempot på grund av hala vägar. Men när vi övergav Djurgården och istället valde att springa på torra gator inne i stan drog vi upp tempot ytterligare.

Och med vi menar jag jag och Anna. Älskar när jag får trevligt sällskap på långpassen, blir lätt lite enformigt efter ett tag annars. Men nu fördrev vi tiden med spännande samtal och vips så tiden och kilometerna sprungit förbi. Kvar fanns den härliga känslan i kroppen och tacksamheten över vad kroppen precis genomfört. Det blev två timmar som tog mig närmare Paris Marathon. Även om delar av mig önskade att det fanns mer tid för träning – för loppet är redan 8 april. Men jag gör mitt bästa fram tills dess och så låter jag det bli som det blir med de insatser jag har lagt in, jag har ändå 48 dagar på mig … Otroligt taggad att springa i ett vårigt Paris!

20 km löpning idag, det är 5 km längre än förra söndagens långpass.

20 km löpning idag, det är 5 km längre än förra söndagens långpass.