traning

Kort och intensiv träning

av Terese Alvén i kategorin Träning den


Påskoutfit: tights Röhnisch, gul topp Casall, lila tröja Casall, skor Nike, strumpor GoCoCo.

Denna långa fredag tränade jag två korta träningspass i följd. Jag kände mig klumpig och svag – men det sporrade mig samtidigt och det är den här typen av träning jag behöver – träning som jag är ovan vid och i områden där jag har stor utvecklingspotential.

Jag tränade två av SATS 30-minuterspass. Först en halvtimme CrossTraining och sedan en halvtimme spinning i form av cykelklassen 30-20-10. Korta, effektiva och tuffa pass. Det var bara att säga hej till mjölksyran.

I CrossTraining-passet använde vi en pumpstång med vikt på samt vår egna kropp. Det var intervaller om 40 sek där vi körde pushups, benböj med press, rodd, biceps, drag mot hakan med mycket vikt. Dessutom blev det en hel del plankor och burpees.

Direkt efter den tuffa starten hoppade jag in i cykelsalen för ännu fler intervaller.

Kul att utmana mig själv. Tror CrossTraining-passet är perfekt för mig som annars mest tränar uthållighet. Här blev det istället förre repetitioner, tyngre vikter och olika kombinationsövningar där flera muskler samspelar.