barn-familj

Knipa med knipkulor

av Terese Alvén i kategorin Barn & Familj den

I våras skrev jag ett uppskattat inlägg om hur viktigt det är att knipa, och jag flera andra gånger tagit upp vikten av att träna bäckenbottenmuskulaturen här i bloggen. Att knipa ser jag till att göra flera gånger dagligen – när jag väntar på att gå över gatan, när jag sitter i soffan eller när jag borstar tänderna. Eller som just nu när jag skriver detta.

Efter Charles föddes tog det nästan ett år innan jag kunde göra höga knän i snabbt tempo utan att riskera att läcka lite. Denna gång tänker jag förbättra mina odds betydligt. Jag har köpt knipkulor som är ett utmärkt redskap att träna just bäckenbottenmuskulaturen med. Det funkar även bra att göra under graviditet så jag ska se till att träna flitigt för att känna att jag återfår kontrollen över min kropp tidigare än efter förra graviditeten.

Så nej – knipkulor är inte enbart förknippat med sex. Det är ett grymt träningsredskap även för resten av livet.