kosttips-recept

Kickstarta med Ulrikas matlådor

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

Tips! Spana in Ulrika Davidssons nya bok ”Kickstarta med Ulrikas matlådor”. Älskar de inspirerande färgglada bilderna som får mig att vilja tillaga allt i boken.

Kickstarta med Ulrikas matlådor.

Kickstarta med Ulrikas matlådor.

Jag lärde känna Ulrika Davidsson på en träningsresa med Tara och Amelia för ett par år sedan. Vi var båda där som inspiratörer – jag höll pass i löpning, aerobics och såklart en föreläsning. Ulrika bjöd på matinspiration, power walks samt en trevlig vandring som även jag följde med på. Så glad jag blev när hennes senaste bok trillade ner i brevlådan för någon vecka sedan. En riktigt peppig bok fylld av tips och vackra foton som får mig att vilja tillaga och plocka med mig denna typ av fräscha matlådor varje dag till jobbet.

En bok som skänkte värme i brevlådan. Tack för en fin bok Ulrika.

En bok som skänkte värme i brevlådan. Tack för en fin bok Ulrika.

Kickstarta med Ulrikas matlådor

Jag har ofta med mig matlådor till jobbet, tycker om att matpreppa på helgen och stoppa in några nya lådor i frysen. Efter några veckor med ett sådant upplägg finns en bra variation av lådor att välja på till jobbets lunch. Jag har dock lätt för att fastna i mina favoritrecept: pajer med olika grönsaker och ostar, grytor eller pasta med sås. Då är det bra med ny inspiration.

Först ut att testa blev för mig grönkålssoppa med halloumi. Så enkelt och smidigt recept med lök, vitlök, grönkål och grönsaksbuljong. Dessutom hade jag i broccoli, och såklart blev det en skvätt grädde samt mandelmjölk efter att jag mixat ihop de uppkokta ingredienserna. Ser fram emot att ta med till jobbet ihop med lite fetaost eller keso, solrosfrön samt någon god macka. Perfekt lunch!

Grönkålssoppa med halloumi.

Grönkålssoppa med halloumi.

Gott med grön soppa!

Gott med grön soppa!

Lök och grönkål redo att kokas ihop.

Lök och grönkål redo att kokas ihop.