kosttips-recept

Kesoplättar och ekologiskt

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

Nöjd med dagens shopping.

Nöjd med dagens shopping.

Jag försöker tänka på att handla så mycket ekologiskt jag kan, och jag är rätt nöjd med dagens shoppingrunda på Coop. Sex av nio varor fick den lilla treklövern framför sig. Sedan kanske det inte är så bra att köpa mango (köpte både färsk och fryst) som är allt annat än närproducerat, men jag ger i alla fall mig själv väl godkänt idag.

Ikväll blir det favoriten kesoplättar med tinade bär och vispgrädde till middag. Var jättelänge sedan jag åt det. Har istället ätit vanliga klassiska pannkakor, men idag är jag riktigt sugen på de goda plättarna.

Recept:
Kesoplättar
250 g keso
2 ägg
3 msk dinkelmjöl
lite salt

Blanda ihop allt, stek i en panna med lite smör. Gör gärna plättarna små så håller de ihop bäst.

Kesoplättar med tinade jordgubbar och vispgrädde.

Kesoplättar med tinade jordgubbar och vispgrädde.