halsa

Kärlekens dag – träna för att du älskar din kropp

av Terese Alvén i kategorin Löpning den

Det är kärlekens dag idag. Jag tycker det är lite roligt med alla dessa dagar med olika budskap, särskilt när de symboliserar något positivt – som kärlek. Idag väljer jag att skriva om min att det är kärleken till min kropp som inspirerar mig i träningen. Det florerar något citat på nätet om att ”jag tränar inte för att jag hatar min kropp, jag tränar för att jag älskar den” och jag håller med. Jag tränar för att jag mår bra av det och för att jag vill fortsätta må bra, även när jag blir äldre. Jag jämför mig inte med andra och även om jag för några år sedan kunde känna en yttre press att springa på en viss tid eller träna på ett visst sätt har jag nu blivit klokare och tryggare i mig själv. Andra får gärna ha åsikter om min träning, men i slutändan är det jag som bäst känner min kropp och vad jag mår bra av. Så länge jag låter lusten driva min träning och ser på träningen som lekfull, inte blodigt allvar, kommer jag fortsätta att dra på mig träningskläderna med ett leende på läpparna och en förhoppning och förväntan i kroppen.

Söndag för mig innebär ofta under denna årstid långpass. Perfekt när det inte är några direkta tider att passa och vi i familjen kan anpassa oss efter varandra och våra olika önskemål. Förra veckan blev det 16 km runt Djurgården och denna förmiddag landade jag på dryga 13 km runt Brunnsviken innan mysfrukost med familjen. Det blev en riktigt skön runda, jag hamnade i ett bekvämt tempo där jag kände mig stark och med intressanta samtal i öronen – idag lyssnade jag på Maratonpodden samt Framgångspodden – flöt rundan på fint. Igår kväll var jag ute med ett par tjejkompisar och såg Mariah Carey i Globen samt åt en god vedugnsbakad pizza. Jag har märkt det förr, jag springer väldigt bra på pizza. Det är ofta det jag äter kvällen innan ett maraton eller långlopp och det ger mig ordentligt med energi dagen efter. Det gäller att hitta sina nycklar till framgång, och min framgång till ett bra långpass är just ordentligt med mat dagen innan, sedan en lättare frukost innan löprundan och en större efter – fler av mina tips runt långpass hittar du här.

Dagens tips! Hitta dina framgångsfaktorer i din träning och kost och låt lusten driva dig. Kärlek till dig själv och din kropp.

runningLöpning i Thailand tidigare i vinter. Skönt att värmen så smått börjar komma här hemma, även om några veckor av aprilväder väntar …