traning

Kämpa på! Ge inte upp

av Terese Alvén i kategorin Träning den

När det känns tufft att spring i höstrusket tänker jag på sköna löprundor i sommarvärme!

Det blir allt mindre dagsljus, kylan tränger djupare in genom kläderna och var och varannan människa i omgivningen hostar och snörvlar. Just nu gäller det att kämpa lite hårdare för att fortsätta träna lika bra som du inledde hösten. Enda anledningen att ta en paus är vid sjukdom eller skada, annars träna på! Här kommer tre tips för att se till att träningen fortfarande känns rolig:

1. Plocka fram dina målbilder. Se dig själv springa i solskenet längst med vattnet, se dig själv orka lyfta dig själv i en chins, se dig själv orka springa i 45 minuter. Hitta det som du motiveras av och fokusera på det samtidigt som du tränar.

2. Planera in din träning. Innan veckan börjar, skriv veckans alla träningspass i din kalender och håll dessa tider! De är lika heliga som alla andra möten du bokar in.

3. Klä dig rätt. Bra kläder anpassade för din träning gör träningen bättre. Har du planerat en löprunda och det regnar ute? Klä på dig vattenavvisande plagg så att du fortfarande vågar ge dig ut, du vet ju hur skönt det är efteråt!