halsa

Jogg och chiapuddning – mot weekend i London

av Terese Alvén i kategorin Löpning den

Nu drar jag till London, och London Marathon framför allt. Även om jag tänker hinna med lite annat härligt i staden också är det såklart loppet som är den stora grejen med helgen.

Morgonjogg i ett vårigt Kungsträdgården.

Morgonjogg i ett vårigt Kungsträdgården.

Nu sitter jag nyduschad med en kopp kaffe framför datorn. Jag skriver snabbt på tangenterna, för om en halvtimme kommer min taxi för att ta mig till Arlanda.

Som alltid tar det emot att lämna barnen, även om jag vet att de kommer ha det fantastiskt bra utan mig ett par dagar. När jag väl kommit iväg brukar det kännas bättre, men nu innan finns ett visst vemod.

Mina sista förberedelser här hemma bestod igår av lugn löpning på runt sex kilometer, dessutom åt jag både rödbetor och chiapudding som sägs vara bra för långpass. Jag vet inte exakt hur mycket det stämmer, men har man läst Born to run blir man sugen på chia och det finns studier som visar på rödbetans effekt på uthållighet. Och mentalt gör jag allt jag kan för att vara redo på söndag.

Nu ska jag gå och väcka barnen så jag får krama på dem en stund. Vi ses från London! Och för snabbare uppdateringar är det bara att följa mig (@teresealven) på Instagram.

Chiapudding med tinade bär.

Chiapudding med tinade bär.