barn-familj

Nu är det nära …

av Terese Alvén i kategorin Barn & Familj den

Dagens gravidmage, fyra dagar över tiden.

Det verkar som att det närmar sig bebisdags … efter en nittio minuters lång tupplur hade jag besök hos barnmorskan för att kontrollera hur bebisen mår. Jag bad henne göra en hinnsvepning för att öka sannolikheten att förlossningen sätter igång inom 48 h. Jag vet inte om själva svepningen var nödvändig, för när hon undersökte mig visade det sig att jag redan var öppen 4 centimeter och cervix i princip utplånad. Skumt att inte känna att man har börjat öppna sig, men det är tydligen vanligt hos omföderskor. För en förstföderska kan de första centimeterna göra rejält ont. Troligen har jag varit öppen ett tag, hade en del förvärkar dagen innan julafton. Nu bör det däremot öka rätt snart. Hoppas, hoppas.

Barnmorskan var i alla fall tydlig med att förlossningen kan gå väldigt fort, särskilt om vattnet går och vi måste åka in till BB direkt. Så vi tar det säkra före det osäkra och lämnar Charles hos mormor och morfar redan nu. Förhoppningsvis är vi en familj på fyra innan helgen är över. Håll tummarna så länge!