intervjuer

Intervju Anja Forsnor – Grounded Factory

av Terese Alvén i kategorin Intervjuer & Inspiratörer den

anja forsnor grounded factory
Anja Forsnor är en jordnära tjej med stilkänsla och bra driv – något som märks då hon i vår är aktuell med en frukostbok samt precis har startat Grounded Factory som gör yogamattor tillsammans med kompisen och kollegan Iman Malmberg. Och så har Anja dessutom nyligen blivit mamma … fullt upp med andra ord. Men några minuter över för tre snabba frågor hade Anja i alla fall:

Grattis till en cool, annorlunda yogamatta! Hur kom du och Iman på idéen att ni skulle skapa en kollektion med yogamattor?
– Iman hade en dröm om att designa yogamattor och jag hade länge velat ta fram och jobba med en produkt. Vi träffades via gemensamma vänner och klickade direkt. Vi har sett enfärgade yogamattor i flera år och vi kände att det var dags för något nytt. När vi inte själva kunde hitta en yogamatta som uppfyllde alla våra kriterier bestämde vi oss helt enkelt för att tillverka den själva.

Vad skiljer er yogamatta från andra på marknaden?
– Vi skiljer oss framförallt i utseendet då alla våra mattor är printade i olika mönster influerade av den svenska naturen. Mattorna är ekovänligt framtagna då de består av naturligt hållbart gummi fritt från bly och kadmium. Dessutom är den mönstrade ovansidan tillverkad i en mjuk vegansk mocka vilket gör mattan otroligt mjuk.

Du är nybliven mamma och har många bollar i luften, släpper även din första bok inom kort, vad innebär yogan för dig i ditt liv? Och när/hur tränar du yoga?
– Yoga för mig är egentid och den stund i veckan då jag verkligen kan gå in i mig själv och bara vara. Under graviditeten tränade jag gravidyoga regelbundet vilket jag varmt rekommenderar till andra gravida, ett fantastiskt sätt att förbereda sig inför förlossningen. Idag tränar jag yoga ungefär en gång i veckan och varvar det med träning som löpning, pilates och styrketräning.

anja forsnor grounded factory

Jag har testat yogamattan som är tyngre än ”vanliga” yogamattor och tillverkat i ett annorlunda material. Och kanske det som sticker ut mest – i alla fall visuellt – är de snygga printen. Det tuffaste med att beställa en matta från Grounded Factory är att välja modell, för de är supersnygga allihop, kolla själva.