halsa

Intervaller på löpband

av Terese Alvén i kategorin Löpning den

Intervaller går snabbt och ger mycket träningseffekt. Sjukt jobbigt – men när man väl är inne i dem går de ganska snabb över. Och känslan efteråt håller i sig länge.

I höstas sprang jag på den magiska stranden i Portugal.

I höstas sprang jag på den magiska stranden i Portugal.

Familjen har varit småsjuka till och från hela februari. Nu börjar jag dock se ljuset (peppar, peppar). En del träning har jag fått hoppa över, annat har jag kunnat köra. Det har gått lite upp och ner. Idag däremot fick jag till mitt första intervallpass på löpband på ett bra tag. Så härligt. Och samtidigt supertufft. Varenda intervall var slitig och jag låg inte på samma nivåer som sist, men det är i alla fall ett steg i rätt riktning och det är jag glad för. Det blev en kickstart på dagen! Värmde upp 8 minuter, sedan blev det 10 intervaller på en minut vardera, en minut med halva tiden gå och halva jogga mellan varje intervall. När jag kör intervaller gillar jag att hålla igång på en lägre nivå även i vilan, vill inte hoppa av bandet och stå helt still. Efter intervallerna joggade jag några minuter samt gick de sista två.

Löpband i all ära … men jag längtar efter att springa utomhus på torra gator. Uppskattar inte de hala gatorna som Stockholm bjuder på denna morgon, därför var det skönt att ändå kunna träna inomhus. Och i april – då kan jag se fram emot träning på varmare breddgrader när jag åker till Kreta tillsammans med Amelia. Då ska jag peppa resenärerna till intervaller, löpskolning, cirkelträning och inspirera med en föreläsning.

 


Annika

Tips till alla som har Sats-kort, Indoor Running! Kört det två gånger nu och jag är helt slut efteråt. För stunden är det 24 intervaller med lutning från 2-5, fart efter egen förmåga.

Flisan

Jag har nyligen upptäckt intervaller! Sjukt jobbigt men känns som ett tidseffektivt sätt att träna och även om jag vanligen blir upprymd av träning så ger det verkligen ’runners high’. Jag vet att du inte alltid tycker att fart och liknande är viktigt att skriva ut eftersom det är individuellt men jag är lite nyfiken på vad man ’ska ha’ för gradient på löpbandet och vad du kör för hastighet under ’lågintervallen’, jag gillar inte heller att stanna helt.
Du kanske kommer ihåg mitt gnäll om att inte hitta tid till träning som resulterade i ett inlägg från dig om det? Tänkte bara säga att pga ändrat jobbschema så jobbar jag nu 200 timmar över 3 veckor och är sen ledig 4e veckan och v 3 jobbar jag nätter. Trots att det låter knäppt har jag nu mer tid att träna och när man kan träna mycket en (ledig) vecka och ganska mycket på nattveckan så är det också lättare att träna de veckor jag jobbar 8-21 mån-fre, idag åkte jag till jobbet tidigt och gick på gymet 6.45-7.30.

Terese Alvén

Hej, jag kommer ihåg dig. Skönt att du har hittat tiden. Allas liv är individuella och jag förstår att du har det trixit med många arbetstimmar, blir därför glad att du har hittat en väg som funkar för dig i din situation. Som lutning på löpbandet kör jag oftast 2 och denna vecka sprang jag på 13 och 13,5 i intervallerna, bra veckor brukar mina ökningar ligga på 13,5-15. Väldigt mycket dagsform :-)

Kommentering är avstängd.