skonhet-hudvard

Idrottsmassage – bästa i Stockholm

av Terese Alvén i kategorin Skönhet & Hudvård den

Idrottsmassage rekommenderar jag till de som tränar mycket och vill må bra i kroppen. Ge din kropp en rejäl behandling som belöning efter en tuff period, kanske innan eller efter en tävling du har siktat mot.

Massage är det bästa jag vet. Typ. Särskilt när kroppen är stel eller har ont. Den bästa massagen är enligt mig när terapeuten känner efter hur mycket jag klarar men samtidigt tar i så att jag nästan svettas och får lägga extra fokus på andningen för att inte hoppa upp från bänken. Det får gärna göra ont, för det är skön smärta. Det är smärta som jag vet är bra. Smärta som mjukar upp stela muskler, som lättar på muskelknutor och gör det bra på sikt.

Klassisk massage kan vara grymt bra. Men ibland får jag inte så hårt tryck som jag vill ha trots att jag säger till att de ska trycka på. Idrottsmassage är tuffare, det är inte bara knådning, det kan vara armbågar och knogar som hjälper till för att ge extra kraft. Bra för oss som tränar mycket och lätt blir stela.

Bästa belöningen efter träning

När jag vill ge mig själv en present, för att fira något bra i jobbet eller för att belöna kroppen för allt den får stå ut med, går jag på massage. Igår gav jag min kropp massage som pepp inför lördagens Women’s Health halvmaraton – kanske att det även får bli en belöning för att fira loppet nästa vecka . Jag testade idrottsmassage på Salong Chia i Vasastan. En ekologisk hudvårdssalong jag har gått förbi många gånger men aldrig varit inne i. Tack vare att de hade en återbudstid – och jag ville ha massage just idag – har min kropp nu fått en timmes rejäl behandling. Otroligt skönt! Alltså på det onda sättet. Kommer troligen få träningsvärk av behandlingen, och jag har sett till att fylla på med extra mycket vatten efteråt för att hjälpa till att bli av med slaggprodukter som skjuts runt när kroppen får massage.

Jag testar gärna runt tills jag hittar riktigt grymma salonger och terapeuter. Har du tips på en bra salong i Stockholm? Tipsa gärna. Salong Chia rekommenderar jag i alla fall varmt redan efter ett besök, hit kommer jag definitivt igen. Är även sugen på att testa deras ansiktsbehandling. På tal om ansiktsbehandling – på Selma City Spa har jag fått bästa ansiktsmassagen. Och ska jag till en kiropraktor – då blir det favvo-Micke på KiropraktorKompaniet.

idrottsmassageSkön känsla i kroppen efter massage. Vi mår bra av beröring och att få kroppen knådad. Foto: Jane Haglund