Hur hittar vi tiden att träna tillsammans?

av Terese Alvén i kategorin Veckans fråga, Löpning den

”Hur lyckas ni skapa tid att springa tillsammans så ofta. Fixar ni barnvakt? Vi har två barn och jag önskar vi kunde träna mer tillsammans men barnen klarar sig inte … Läs mer

Träna tillsammans!

Träna tillsammans!

”Hur lyckas ni skapa tid att springa tillsammans så ofta. Fixar ni barnvakt? Vi har två barn och jag önskar vi kunde träna mer tillsammans men barnen klarar sig inte själva och det är svårt med barnvakt.” / Tilda

Svar: Tack för din fråga Tilda. Jag skulle inte säga att jag och Glenn springer tillsammans ofta, det kanske blir ett par gånger i månaden, men vi får till det för att vi prioriterar det. Och vi gör det så ofta vi kan, på semestrar blir det mer frekvent.

Ibland har vi barnvakt, mina föräldrar eller Glenns. Barnen har superskoj och får umgås lite på egen hand med dem samtidigt som jag och Glenn får egentid tillsammans. Andra kanske prioriterar att gå ut och äta middag eller gå på bio ihop, det gör vi med ibland. Men vi har lättare att lämna barnen dagtid på helgen och då passar vi gärna på att träna ihop. Vi springer ofta i ett prattempo och det är mysigt att springa tillsammans på långpass. Jag och Glenn kommer definitivt närmare varandra när vi tränar ihop och det stärker vår relation.

Det händer också att vi lämnar barnen på MiniSATS, något barnen ÄLSKAR. Då får vi möjlighet att träna tillsammans i gymmet. Och när barnen var mindre – då kunde de följa med i vår löparvagn.

Ett annat tips är att ta med hela familjen till en löparbana. Då kan ni springa intervaller, ett varv var, och den andra passar barnen under tiden. Perfekt träning!

Men visst kan det vara svårt att hitta tid ihop, jag tror nyckeln är planering och prioritering. Har ni en bra barnvakt, någon släkting eller kompis som vill passa någon timme. Ut och träna. Det är utvecklande för barnen att få umgås med andra vuxna ni litar på, även om det kan vara jobbigt att lämna första gången. Det händer att mina barn är ledsna när vi ska gå, men så fort vi har gått glömmer de det och har roligt på egen hand. Testa er fram till vad som passar i er familj.