kosttips-recept

Hälsosam risifrutti – perfekt till mellanmål eller frukost

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

Rismellis - hemmagjord risifrutti

Barnmässan i Karlstad är igång för fullt och idag har jag gjort något jag inte har gjort förut, nämligen lagat mat på scen, vilket var hur kul som helst, tur att jag ska göra det två dagar till. Under 50 minuter bjöd jag på lättlagade mellanmålstips som går snabbt att göra, är fulla med protein, goda frukter och bär samt enkelt för både barn och vuxna att tillaga.

Ett av mina recept är detta rismellis, perfekt om du har ris kvar i kylen från gårdagens middag. Passa då på att blanda ihop denna nyttiga (och mycket godare om jag får säga det själv) risifrutti. Gott efter skolan eller efter ett skönt träningspass tillsammans med familjen. Går även att förbereda en sats och ha i kylen, håller fint ett par dagar.

Hemlagad risifrutti

Du behöver:
Kallt ris
Kvarg
Eventuellt keso
Vaniljpulver
Honung
Färska eller tinade bär

Blanda ris med kvarg och eventuellt keso till en lagom krämig konsistens. Dutta i vaniljpulver och en klick honung. Rör runt och smaka av. Servera med en mängd härliga bär!

Så kul att få servera mellanmål till härliga ungar och deras föräldrar. Fick flera tummen upp, mmm-ljud och ”jättegott” från barnen. Vissa kom även och hämtade en portion till, det tar jag som ett bra tecken.

Rismellis - hemmagjord risifrutti