kosttips-recept

Hälsa är en helhet

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept, Barn & Familj den

Min helg har varit helt i hälsans tecken. På alla möjliga sätt och vis. Hälsa för mig handlar om en helhet där alla delar jag mår bra av finns med. … Läs mer

Det glada bagar-gänget.

Det glada bagar-gänget.

Mjöl är tydligen ganska gott ...

Mjöl är tydligen ganska gott …

Min helg har varit helt i hälsans tecken. På alla möjliga sätt och vis. Hälsa för mig handlar om en helhet där alla delar jag mår bra av finns med. Fredag och lördag spenderade jag på Allt för hälsan (och en snabb sväng in på Fitnessfestivalen). Söndagen höll jag utbildning inom idrott och ätstörningar, hur vi skapar hälsosamma träningsmiljöer i mitt arbete med Frisk & Fri – riksföreningen mot ätstörningar. Däremellan har jag även hunnit med en löptur för att rensa skallen och hitta fokus innan det var dags att prestera för mig på olika scener och arenor. Och sist men inte minst – jag har invigt julen med lussekattsbak tillsammans med barnen, druckit första julmusten, lyssnat på första julsångerna, skalat clementiner tills doften knappt går att få av händerna och knaprat på pepparkakshjärtan vid datorn.

En bra helg? En grym helg! Innan helgen var jag något stressad över allt som stod på agendan, det var en riktig jobbhelg med massor av punkter att bocka av. Trots att det är roliga saker är det lätt att känna stress innan upplever jag. Men när jag är mitt i det, då är det bara att ta en sak i taget, vara i nuet och uppleva det som är runt omkring en just då. Och jag har haft en alldeles fantastisk första adventshelg!

PUSS!!!

PUSS!!!

... och visst ser vi glada ut när vi bakar lussekatter?! Bakningen gick över förväntan ska sägas, men trots det höjde jag rösten ett par gånger. Att baka med barn kräver ibland stort tålamod, och det är inte alltid (läs aldrig) som jag uppskattar spår av mjöl i hela (!) lägenheten … men summa summarum – det var mest värme och kärlek jag kände när barnen bakade tillsammans med mig. Nu börjar de bli så pass stora att det funkar hyfsat friktionsfritt.

Liten barnhand redo att pensla ägg.

Liten barnhand redo att pensla ägg.

Doften av nybakta lussekatter är magisk.

Doften av nybakta lussekatter är magisk.

Lussebulle - gott i paus under utbildningen.

Lussebulle – gott i paus under utbildningen.