halsa

Håll igång utomhusträningen i höst – låt inte vädret hindra dig

av Terese Alvén i kategorin Löpning den

Hög av härlig löpning!

Hög av härlig löpning!

Nä, det kanske inte lockar att ge sig ut och träna när regnet öser ner eller vinden piskar grenarna hårt mot fönstret och du nästan börjar huttra bara du tittar ut … men det finns fördelar med att övervinna vädret och ge sig ut och träna. Igår hade jag bestämt mig för att ta en löprunda på lunchen. Tanken var att springa från kontoret i Alvik över broarna till Stora Essingen, Lilla Essingen, Kungsholmen och tillbaks. Men. Vinden ven och det gick gäss på vattnet. Bara tanken på att ge mig upp för broarna, dels i medvind men framför allt i motvind eller sidvind fick mig att tveka.

Att hoppa över träningen var jag inte intresserad av. Inte heller att gå in på gymmet och träna på löpbandet. Jag vill träna utomhus så mycket jag bara kan, det är som att min kropp skriker efter att få vistas ut i naturen. Därför gällde det att göra det bästa av situationen och jag styrde därför stegen in i skogen. Där kom jag i lä från den värsta vinden och jag fick en alldeles fantastisk runda upp och ner för kullarna. Det blev inte det planerade intervallpass på asfalt jag hade tänkt mig, istället fick jag fartökningar tack vare naturens skiftningar.

Att få till träningen även när vädret inte är som roligast, det handlar om att antingen acceptera det som är eller hitta alternativ. Båda valen är bra. Det enda som inte är bra är att ställa in helt. Och när du väl har tagit dig ut, och kanske framför allt när du kommer hem, halleluja så stark du känner dig! Så låt oss bestämma det i höst, vi låter vår lust och vilja styra, inte vädrets makter.

Naturen är magisk att springa i.

Naturen är magisk att springa i.