kosttips-recept

Gurkmeja och matcha – trendigt tillskott

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

pukka matcha och gurkmeja

Gurkmeja och matcha är två väldigt populära produkter just nu. Gurkmeja ger fin färg till många maträtter, men sägs också ha olika läkande effekter för allt från matsmältning till att motverka inflammationer. Även matcha lyfts fram, främst för sina antioxidanter.

Som kontrast till morgonens gråa väder med regn och snö startade jag denna morgon med en blöt promenad till Elements Spa på Clarion Hotell där Pukka visade sina nya gröna matchateer och en serie gurkmejatillskott och teer. God rawfood-frukost samt en massa tedrickande. Dessutom blev vi guidade i en vägledd meditation som sänkte hastigheten på mina andetag och njöt av egen massage med Active Oil på våra händer.

Jag gillar Pukka och har nästan alltid olika förpackningar hemma, de är snygga, goda och känns välgörande. Enkelt att slänga ner i matkorgen när jag storhandlar. Favoriten är varianter med ingefära eller lakritsrot. Men nya teet med gurkmeja gillade jag också. Färgen blev lite suspekt … men god smak.

Nu ska jag ta med mig energin från morgonens event och ge mig ut i det (hmmm) härliga vårvädret!

cashewyoghurt