intervjuer

Grym kemi – om träningsberoende, svett och proteinshakes

av Terese Alvén i kategorin Intervjuer & Inspiratörer den

grym kemi träning

Vill du lära dig mer om träning? Vad som händer i kroppen? Hur kroppen reagerar på olika miljöer och med olika preparat – tillåtna och otillåtna? Och äta sin egen svett – på ett ägg!? Ni måste spana in Grym kemi på UR med Brita Zackari och kemiprofessor Ulf Ellervik.

I sju avsnitt får vi se hur kemi finns i allt, och ett helt avsnitt är ägnat åt träning. Intressant. Roligt och tack vare produktionen blir kemi som jag kan tycka är krångligt enkelt att förstå. Tänk om kemilektionerna var så här i skolan? Hade mest ångest inför de timmarna …

Jag har älskat de olika träningsprogrammen med Kalle Zackari Wahlström som har gått på SVT och således tycker jag även om att se hans fru Brita. De är nämligen väldigt lika varandra. Programmen är uppbyggda på samma sätt med deras speciella intervjuteknik när de pratar om något samtidigt som de gör något helt annat, de har humor och de bjuder på sig själva. De är äkta nyfikna och vetgiriga och det gör att intresset hos mig som tittare också ökas. Så vill du lära dig nya saker, eller fräscha upp gammal kunskap som du har glömt – in och titta på avsnitten om träning, njutning, krig, skönhet, droger, sex och brott.

grym kemi träning