kosttips-recept

Grillad kyckling med grillad syrlig salladskål

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

grillad kyckling med chimichurri

Förra veckan fick jag hem ett bud från Reko kyckling för att provlaga deras ekologiska kycklingklubbor. I helgen hade vi gäster ute i sommarstugan och då passade vi på att tillaga den smakrika måltiden. Att grilla salladskål är något jag definitivt kommer att göra igen, och olika varianter av kyckling tröttnar jag aldrig på, extra bra när jag vet att det är ekologisk KRAV-märkt kyckling.

grillad salladskål

För er som är sugna på en kycklingmiddag med sting kommer här receptet. Vi serverade kycklingen med potatisgratäng samt en fräsch sallad.

Grillad kycklingklubba i chimichurri med grillad syrlig salladskål

8 kycklingklubbor
olivolja
salt och peppar
salladskål
1 dl matlagningsyoghurt
4 msk rostade solros-, pumpa- och sesamfrön

Chimichurri:
2 röda chilifrukter
2 dl persilja, plockad bladpersilja
1 dl färsk koriander
1 tsk torkad oregano
1 msk honung
finrivet skal av 1 citron
finrivet skal av 1 lime
1 dl färskpressad citrusjuice (från lime och citron)
1,5 dl olivolja
salt och peppar

Mixa alla ingredienser i chimichurri till en slät dressing. Smaka av med salt och peppar.

Blanda kycklingklubborna med lite olivolja, salt och peppar. Grilla dem runt om och avsluta, de sista minuterna, med lite chimichurriglasering.

Klyv kålen på hälften, pensla med lite olivolja och grilla dem ett par minuter på var sida tills de är krispiga. Rör yoghurten krämig och dressa den över kålen. Servera de grillade kycklingklubborna tillsammans med kålen, avsluta med att ringla över chimichurri och de rostade fröna.

grillad kyckling med chimichurri