Gravidcravings från filmjölk till inlagd gurka

av Terese Alvén i kategorin Graviditet den

Gravidcravings är ett intressant kapitel. Med varje graviditet har jag haft perioder där jag har varit extremt sugen på något särskilt. Oftast är det sådant jag vanligtvis inte äter så ofta. Min senaste craving gör mig nästan till en fånig klyscha – men för första gången är det inlagd gurka som jag bara var tvungen att handla hem. Något jag aldrig äter men som jag nu till och med gick och nallade några extra skivor direkt från burken under kvällen …

Gravidcravings med inlagd gurka.

Gravidcravings med inlagd gurka.

Det är rätt vanligt att gravida blir sugen på exempelvis citrusfrukter (check på den), syrliga äpplen (check på den), fil (oh ja!) och som sagt, inlagd gurka i olika former är ju en typisk produkt som gärna lyfts fram när gravida visas i filmer. När jag var gravid med Charles var jag väldigt sugen på friterad mat, åt gärna pommes frites och knaprade chips som jag typ aldrig äter. Nu är jag glad att det ändå är lite fräschare alternativ som jag är sugen på.

Jag dricker typ max en kopp kaffe om dagen, är helt enkelt inte sugen i övrigt, däremot blir det en del te. Annat som jag gärna tar ett glas av är fil. Den sträva kalla konsistensen både mättar och stillar mitt sug. Och som sagt, just nu är det skivade inlagda gurkor som är nya passionen. Igår kokade vi potatis, åt kalkonköttbullar, ärtor, rårörd lingonsylt och en stor hög med gurkskivor. Mums – måste typ äta samma sak om någon dag igen. Mitt sug blev inte helt stillat.

Och sådant jag inte tål …

Förutom att vara väldigt sugen på saker är det en del som får mig att må illa. Jag har varit tvungen att byta ut handtvålen här hemma, klarar inte av doften, min fotkräm som jag vanligtvis älskar får mig också att rynka på pannan … och i matväg äter jag betydligt mindre sötsaker än vanligt. Är helt enkelt inte sugen, inte ens popcorn som alltid har varit en storfavorit här hemma rör jag inte när maken poppar när vi har filmkväll. Då tar jag hellre ett par morötter och hummus. Kroppen är rätt häftig!