halsa

Golf på Hooks Herrgård – lågintensiv träning efter maraton

av Terese Alvén i kategorin Golf den

Från löpning till golf. När jag och Glenn bokade in två dagars golfspel direkt efter maraton trodde jag mig ha tagit vatten över huvudet. Men att röra på kroppen lågintensivt … Läs mer

Hooks GK Skogsbanan i sen höstsol.

Hooks GK Skogsbanan i sen höstsol.

Från löpning till golf. När jag och Glenn bokade in två dagars golfspel direkt efter maraton trodde jag mig ha tagit vatten över huvudet. Men att röra på kroppen lågintensivt dagen efter ett maraton tror jag är ett vinnande koncept. När kroppen min är stilla blir den stel, men när jag rör på den kommer blodcirkulationen igång och jag mår bättre, stelheten efter loppet minskar och framför allt – jag kan njuta av att gå i min egen takt. Lite märkligt var känslan under gårdagens golfrunda, att vi var ute och promenerade och spelade golf ungefär lika länge som jag sprang igår … det sätter onekligen perspektiv på saker. Skönt att byta löpningens asfalt mot golfbanans gräs.

Jag puttar i koppen. Golfoutfit: Daily Sports

Jag puttar i koppen. Golfoutfit: Daily Sports

Hooks Herrgård är en favorit hos mig. vi var där för några veckor sedan och nu unnade vi oss en lyxig golf- och spahelg här. Tur med vädret hade vi också. Hooks bjöd på vindstilla och mestadels soligt. En vacker höstdag med sommarkänsla. Spelade i prickig kjol och piké från Daily Sports höstkollektion. Hyfsat bra golfspel fick jag till också. Trogna läsare vet att jag brukar spela bra här i Hooks. Igår skrapade jag ihop 33 poäng, lyckades hålla mig på handicap. Idag blir det nya tag. Vi spelar en runda golf på Parkbanan innan det är dags att bila hem till Stockholm igen.

Skönt med rotationer när kroppen mest har rört sig framåt i helgen.

Skönt med rotationer när kroppen mest har rört sig framåt i helgen.

September är för mig och Glenn (och säkert många andra) väldigt intensiv. Att då lyckas få till en miniweekend är guld värt. Det här är en helg jag kommer minnas på många sätt framöver, den kommer definitivt ge mig kraft i höst. Har fått massor av energi och är väldigt pepp att sätta mig och skriva samt förbereda föreläsningar under veckan.

Fotografen fick visst också vara med på ett hörn ...

Fotografen fick visst också vara med på ett hörn …