inspiration

God jul med mat och aktiva lekar

av Terese Alvén i kategorin Inspiration den

Jag vill passa på att önska er alla en god jul. Hoppas att ni får ett härligt firande med familj och vänner. Efter att jag skrev det här inlägget vet jag att inte alla av er ser fram emot julen. Till alla er som har ångest över denna högtid på grund av matproblem önskar jag att ni försöker slappna av, våga äta det ni vill och tycker om på julbordet och NJUT av det. Försök sedan att tänka minst tre positiva tankar så fort en negativ tanke ploppar upp i huvudet.

Nu när hela Sverige (?) har snö tycker jag dessutom att vi alla ska försöka vara ute i friska luften de närmsta dagarna. Åka pulka, göra snöänglar, åka längd eller utför, gå på promenad eller ta en löprunda, åka skridskor. Det finns massor av trevliga aktiviteter med olika ansträngningsgrad. Du ska inte träna för att du måste utan för att du vill. Med rosiga kinder och lite puls i kroppen kommer julmaten smaka godare och myset vid de tända ljusen, Kalle Anka och stunden med nära och kära blir allt härligare.

Barn gör det enklare att ta sig ut i snön och leka, men det finns många aktiviteter som vi vuxna också tycker är roliga.