halsa

Global Running Day, topp 10 – därför är löpning bra för dig

av Terese Alvén i kategorin Löpning den

Idag är det Global Running Day, en dag jag tycker förtjänar lika mycket uppmärksamhet som kanelbullens dag. Om alla äter kanelbullar en viss dag på året, då kan vi väl också se till att alla springer en dag? Okej, fikabröd brukar vara lättare att få i folk än att få på dem joggingskorna. Sötsaker är många gånger mer lättillgängligt och tilltalar fler än träning – tyvärr. Det finns en anledning att fettisdagen, kanelbullens dag och andra matdagar får mest uppmärksamhet. Men jag väljer att slå ett extra slag för löpningen just idag och lista de fördelar som löpningen ger mig. Kanske kan löpningen ge samma mening för dig? Du får aldrig veta om du inte testar – och idag är en riktigt bra dag att inleda sin löparkarriär.

Det bästa med att springa är att jag:

  • får lämna allt annat som pockar på uppmärksamhet, som familj, jobb och hushållssysslor, och bara vara i min egen bubbla.
  • får möjlighet att njuta av vackra miljöer och andas frisk luft.
  • får känna mig stark och uthållig och bli stärkt av att jag klarar mer än jag tror.
  • får minnen för livet när jag springer olika lopp.
  • träffar och inspireras av en massa andra häftiga löpare under tävlingar, i löparspåret eller i sociala medier.
  • kan träna var jag än befinner mig.
  • får klä mig i färgglada snygga löparkläder och skor samt nörda ner mig i pulsklockor och annan löparutrustning.
  • har kraft att springa med mina barn och vara aktiv i deras lek.
  • får uppleva adrenalin och endorfiner.
  • kan anpassa nivån och fokus på löppasset efter dagsform och vilja.

runningLöpning i Thailand i vintras.

UPPDATERING: Opps – är visst så ivrig att springa att jag missade att det är sista maj idag, inte första juni. Det är imorgon onsdag som det är Global Running Day. Nåväl – det funkar ju lika bra att springa imorgon som idag.