traning

Fysträning för fotboll – rolig fotbollsfys för styrka, spänst och snabbhet

av Terese Alvén i kategorin Träning den

Charles älskar att spela fotboll och när vi flyttade till Solhem, Spånga, hamnade han i ett nytt fotbollslag. Nu är det mest fotbollsgrabbarna han umgås med, de har träning ett par gånger i veckan och varje helg är det 1-2 matcher eller cup. Fotbollsträningen är grymt bra, men för att grabbarna ska få mer än att bara öva kondition, dribblingar och andra fotbollstekniska saker hoppar jag in nu och då som fyscoach. Så roligt! Vi testade ett pass i slutet av våren och nu på hösten har vi dragit igång igen. 

Fotbollsfys - roliga stafetter med boll.

Fotbollsfys – roliga stafetter med boll.

Fotbollsfys

Fotbollsspelarna får göra olika stafetter, göra styrkeövningar ihop med en kompis och såklart göra en del övningar där vi även har med en boll, för det är trots allt spelet med bollen de gillar allra mest. Men för att minska risken för skador samt få en bredare idrottsbas är det viktigt att inkludera annat än enbart fotboll.

Mycket rolig aktivitet på gräsmattan.

Mycket rolig aktivitet på gräsmattan.

Eftersom jag gillar att inkludera alla får även föräldrar och syskon vara med på träningen – på första passet var det en pappa och en storasyster som var med. Nu sist var tre pappor med och två småsyskon var med några minuter innan de började leka på egen hand och öva kullerbyttor. Älskar när träning är tillåtande och inkluderande. Och att det bara är så enkelt som att ta sig till en gräsplan, ha med sig lite koner och bollar och sedan ösa på en timme med grabbarna – dock med många vätskepauser för de blir trötta då de är grymma på att verkligen ta i.

Grabbarna peppar varandra.

Grabbarna peppar varandra.

Papporna samarbetar vid en station i cirkeln.

Papporna samarbetar vid en station i cirkeln.


pilla

Verkligen smart att göra det till en familjeträning! Heja dig Terese!

Kommentering är avstängd.