kosttips-recept

Frukostmackor

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

Frukostmackor.

Frukostmackor.

God morgon bloggen. Eller god förmiddag. Jag hade lite sovmorgon idag och sitter nu och smaskar i mig frukostmackorna vid datorn. Idag blev det danskt rågbröd med smör, ost och gurka. Till det ett glas A-fil. När jag inte har något i filen tycker jag att det är godare att dricka än att äta med sked.

Förresten – fick en fråga om hur många smörgåsar man ska äta till frukost. Svaret är tyvärr inte så enkelt som bara en siffra. Det beror såklart på vad det är för bröd (grovt bröd mättar fortare – rostmackor kan lätt slinka ner flera stycken innan man ens hinner reagera). Sedan beror det på vad du är för person och hur aktiv du är, vad du äter mer än bröd till frukost och hur hungrig du är. Jag brukar äta en till tre mackor. Beror helt på om jag exempelvis äter gröt eller flingor och müsli till eller bara dricker något.

Toppa gärna mackorna med matigt innehåll – kalkon och avokado är supergott tillsammans. Eller keso, tomat och lite örtsalt. Men ibland vill man ha en helt vanlig ostmacka – och då tycker jag att man ska äta det.