traning

Frida Hansdotter – benträning 3 (av 3)

av Terese Alvén i kategorin Träning den

Grattis Frida till en härlig andraplats i gårdagens slalomtävling. Kul att det blev dubbelt svenskt på pallen då Maria Pietilä Holmner knep tredjeplatsen. Känns bra inför OS!

Vi har kommit fram till den tredje styrkefavoriten som Frida gärna tränar för att stärka upp kroppen. Och det är även en av mina favoriter, nämligen draken.

draken
Draken, gör så här: Ställ dig på ett ben och hitta stabiliteten i bålen. Håll kvar spänningen och tippa kroppen framåt samtidigt som benet i luften sträcks rakt bakåt. Vänd rörelsen när kroppen är parallell med golvet. Jobba kontrollerat tillbaka och behåll benet i luften hela tiden – utmaningen består i att balansera samtidigt som tyngden förflyttas. Alla de små rörelserna får du parera med coren.

Fridas tre styrketräningsfavoriter:

1. Benböj. Frida tränar gärna med stång. Här är det viktigaste att göra rätt. Låt tekniken vara viktigare än att försöka lyfta så tungt som möjligt.

2. Enbensböj – pistolen. Frida tränar med eller utan vikt i händerna.

3. Draken.

Det blev tre övningar för främst ben när Frida skulle lista sina favoriter även om många muskler är med och jobbar i de olika övningarna. Men hon skulle inte säga att det enbart är benen som är viktiga att träna som slalomåkare. Det viktigaste är allsidigheten. Frida behöver vara stark, uthållig, rapp, explosiv och vara stark till sin kropp för att kunna prestera som bäst på skidor.