traning

Frida Hansdotter – benträning 1 (av 3)

av Terese Alvén i kategorin Träning den

ben1
Frida visar benböj med en tänkt stång (vi var på en fotbollsplan och hade ingen stång i närheten …).

Hela kroppen måste vara stark för att orka åka slalom, men extra viktiga muskler är benen. Jag bad Frida Hansdotter visa sina tre styrkefavoriter för att träna ben, och jag presenterar dem i varsitt inlägg. Första benövningen är klassiska benböj som Frida ofta tränar med stång och vikter.

Benböj är en smidig övning där många muskler kopplas in och den går att utföra på flera olika sätt. Du kan träna det hemma eller på gymmet, med vikt eller utan. Själv tränar jag precis som Frida helst med stång, eller med TRX så att jag kommer ner djupare. När benen är starka kan du utmana dig med jägarvilan, kanske slå Fridas rekord på 6 min och 10 sek (hennes resultat i Samsungs app).

jagare