halsa

Från SM-vinnare till att vinna över sig själv

av Terese Alvén i kategorin Löpning den

En dag kvar. Snart ska jag iväg och hämta min nummerlapp. Men redan i morse fick jag maraton i mina tankar när förra årets SM-vinnare i damklassen på Stockholm marathon – grymma Charlotte från Runday var med på min cykling och gav mig ”sista minuten”-pepp. Charlotte kan tyvärr inte försvara sin titel i år då hon har en stressfraktur i lårbenshalsen, men nästa år får hon ta revansch.


Charlotte efter min cykelklass.

Jag har ju helt andra ambitioner med mitt löpande än vad Charlotte har, men jag hoppas ändå på att känna mig som en vinnare imorgon. När jag sprang i mål 2009 var känslan lika lycklig som att jag hade vunnit hela loppet. Och jag var faktiskt en vinnare då jag hade vunnit över mig själv och vågat pressa mig själv mer än vad jag trodde var möjligt.