traning

Från maraton till snabba fötter

av Terese Alvén i kategorin Tennis den

Det är dags att öka mitt tempo, bli mer explosiv och snabb i vändningarna. I alla fall om jag följer min tennistränares råd …

Från fredagsmorgonens träning där min man kom och överraskade med skjuts till jobbet. Värsta lyxen!

Från fredagsmorgonens träning där min man kom och överraskade med skjuts till jobbet. Värsta lyxen!

Det har blivit en hel del tennis denna vecka, och som jag älskar det! Efter en vår där mycket fokus legat på löpning inför mitt maraton i London är jag nu glad över att få mer tid över till annan träning. Även om jag planerar att springa en hel del i sommar. Löpningen har på ett sätt blivit basen i min träningsvecka. Men beroende på årstid och sug blir det i olika doser som jag springer. Och nu har jag lovat min tennistränare att lägga en extra växel i kortare löprundor, jobba med intervaller, snabbhet och spurter för att förbättra mitt fotarbete på plan. Inte helt lätt för en seg och uthållig tjej som mig … men vill man bli bättre på något får man öva på det.

Hejarklacken kom och kramade mig efter matchen.

Hejarklacken kom och kramade mig efter matchen.

Denna vecka har jag haft två tennislektioner och två tennismatcher, en som jag förlorade tidigare i måndags (3-6) och en som jag vann igår (12-2). Roligast var dock att familjen kom och hejade, och trots att barnen ser lite halvt sura ut på bilden så var de riktigt glada över att ha lyckats tajma matchen som jag vann. (Och Charles skulle såklart prova min sjukt tunga tennisväska. Älskar att han alltid vill hjälpa till.)

Barnen följer med spänning spelet.

Barnen följer med spänning spelet.