halsa

Från löpcoach till egenträning

av Terese Alvén i kategorin Löpning den

Just nu tränar jag andra rätt mycket. Det blir klasser på SATS, träningsträffar för Vårruset och nästa vecka drar jag igång som löpcoach för Yeah! Running. Underbart att få möjlighet att peppa och hjälpa andra att komma igång, nå sina mål eller bara lära sig mer om sin egen kropp och förmåga att röra på sig. När kalendern fylls av jobbuppdrag som kräver träningskläder är det lätt att glömma bort sin egen träning. Visst rör jag på mig i olika grad när jag instruerar andra, men jag behöver också pauserna att fylla på med egen energi och endorfiner. I veckan blev det bland annat en transportlöpning till jobbet samt ett pass lunchintervaller med min kollega Tessan. Hur skönt är det inte att ta en paus från kontorsstolen och få en stunds frisk luft mitt på dagen? Och friskt var det verkligen. Det både snöade och blåste. Men skönt. Det var det. Särskilt mot slutet av passet och efteråt. Så värt det som alltid.

Lunchintervaller med kollegan Tessan.

Lunchintervaller med kollegan Tessan.

Skönt med tempohöjningar på bana.

Skönt med tempohöjningar på bana.