inspiration

Från bok till träning – författarintervju

av Terese Alvén i kategorin Inspiration den

På mitt bokförlag HOI där jag har gett ut Viktig – från matmissbrukare till träningsförebild, och där även min nästa bok kommer ut, finns det många duktiga författare. Jag är nyfiken på deras författarskap och hur de tränar för att orka med att skriva en hel bok. Först ut att svara på mina tre snabba frågor är Anne Liljeroth som debuterade i september 2013 med romanen Bara människor som har fått många positiva recensioner.

baramanniskor

Anne, att skriva bok är ett stillasittande yrke, hur gör du för att aktivera dig?
Jag blir väldigt grinig om jag inte tränar, dessutom får jag ont i ryggen. Så att röra mig är viktigt för mig. Jag tränar på gym ett par gånger i veckan, går ofta en långpromenad (helst i dagsljus) eller försöker jogga. En kväll i veckan tränar jag basket med ett gäng kompisar. Dessutom är jag en yogafreak. Är utbildad Viryayogalärare och flyr gärna in i yogavärlden för avkoppling och balans.

Hur motiverar du dig de dagar du inte känner för att träna?
Visst finns det gånger när jag inte vill träna. En bok i soffan kan locka väldigt mycket ibland, men jag brukar tänka att det är ett jobb som måste göras, för att fuska innebär att jag får ont i rygg och nacke och det är det inte värt. Tränar jag inte blir jag sur.

Har du någon ny bok på gång?
Just nu jobbar jag med en ny roman, en fortsättning på Bara människor. Planen är att boken ska kunna släppas i oktober i år. Om ryggen håller och universum vill så blir det nog så.

anne
På yogaretreat i Kerala, Indien i januari 2013. Det var en fantastisk resa hälsar Anne.