inspiration

Från bok till träning – författarintervju

av Terese Alvén i kategorin Inspiration den

Här kommer nästa miniintervju med en av mina författarkollegor på HOI (läs första här). Magnus Jahnsson, har skrivit två läkemedelsthrillers: Sjukt begär och Värdet av ett liv, samt en Sci-fi-novell, Liten på Jorden.

MagnusTennis

Magnus, att skriva bok är ett stillasittande yrke, hur gör du för att aktivera dig?
Jag har blivit väldigt bra på att skapa utrymme för träning i marginalerna av mitt liv. Min princip är ”Keep it simple”. På sommaren simmar jag när barnen är och badar, på vintern åker jag skidor, resten av året joggar jag (om det är varmt nog så att jag inte får gubbvad …) När jag är ute och reser i tjänsten ”kräver” jag hotell med gym så att jag kan klämma in ett litet träningspass på morgonen eller på kvällen. Varje morgon gör jag armhävningar mot badkarskanten och tillsammans med ett par kompisar har jag ett ”nyckelkort” till en tennishall nära huset. Där får vi spela när hallen är stängd och minst en dag i veckan spelar jag tennis mellan 22.00-23.30 medan övriga familjen sover. Allt som allt gör det att jag vanligtvis tränar cirka 4 dagar i veckan i snitt. Det är en rätt bra nivå, men jag skulle behöva bli lite mer disciplinerad och äta mindre.

Hur motiverar du dig de dagar du inte känner för att träna?
Det jag gjort på senare tid är att testa att träna 3×1 minut med maximal intensitet. Jag brukar göra upphopp eller liknande. Jag tycker att det funkar riktigt bra även om det inte kan ersätta ett riktigt träningspass. (Terese åsikt: kort intensiv träning är ju superhett – och visst ger det resultat. Underskatta inte korta träningspass.)

Har du någon ny bok på gång?
Just nu skriver jag på den avslutande delen i min pillerthrilogi, Fågel Felix. Förhoppningen är att den ska ges ut runt jul 2014.

sjuktbegar