Frågestund!

av Terese Alvén i kategorin Veckans fråga den

Vad undrar du om träning, ätstörningar, att hitta balans i livet eller att få barnen att röra på sig mer? Ställ dina frågor här så svarar jag under veckan.

Fråga på!

Fråga på!

God morgon! Jag har haft en härlig helg med en massa sol och frisk luft. Underbart. Men nu är det en ny vecka och vi laddar om för nya kunskaper och erfarenheter. Och på tal om att lära sig nya saker.

Sista tiden har jag fått en hel del frågor på mejl, nu tänkte jag att vi kör en omgång med fråga-svar. Så fråga på! Svaren kommer under veckan. Ställ dina frågor om träning, om ätstörningar, om att hitta balans eller vad det nu är du undrar som du tror att jag kan komma med några kloka ord om.


Ulrika

Hej

Jag var mullig, och senare även tjock under min uppväxt. 10-20 årsåldern. Blev en ständig kamp om att gå ner i vikt, till slut vid 20 års ålder lyckades jag komma ner med hjälp av viktväktarna, men tyvärr blev det en sådan fixering att gå ner, så jag utvecklade en ätstörning. Förbjöd fler och fler livsmedel och uteslöt fett mm, Tränade mycket samtidigt, men det gav ju ingen effekt eftersom jag åt så lite. Tillslut orkade jag inte hålla denna kosthållning så jag började hetsäta då och då. När jag tyckte jag ätit något onyttigt så kunde jag lika väl passa på och äta allt som annars inte tillät mig. Det är just detta jag vill fråga dig lite om. Jag fick hjälp med detta, ca 12-13 år sen. Har sen dess skaffat familj, stabilt jobb mm, stabil vikt. Men jag känner sen en tid tillbaka att jag kan få det där allt eller inget tänket, är lite för nyttig ibland och vågar inte riktiig tacka ja till godsaker för jag är rädd att det ska trigga igång något. Skillnaden på nu och då är ju att det inte händer lika ofta och att det är inte alls så många livsmedel som får mig ur balans. Jag vill så gärna kunna ta en kanelbulle och njuta av den, tex…Du verkar ha lyckats bli helt fri från tankar? Tror du man kan jobba på detta och bli helt fri? Får du aldrig stunder då du äter lite för mycket?

Jag behöver ju inte gå ner i vikt längre etc så jag borde bara kunna njuta och slappna av, men maten har börjat skapa ångest igen. Var helt ok i ca 10 års tid mellan 25 och 37 års ålder, jag är snart 38. oj blev lite långt och kanske lite konstigt formulerat. Men egentligen vill jag bara veta, om du har ångest över mat ibland och om du inte ibland triggas lite. Du verkar så duktig annars på att njuta av lite godsaker, våfflot, semla etc. Och inte en massa nyttiga varianter.

Hälsningar Ulrika

Jenny

Jag skrev igår flera frågor och såg de då också här men nu verkar min kommentar vara borta?

Terese Alvén

Hej Jenny, din kommentar finns fortfarande kvar i systemet, vet inte varför du inte ser den? Men jag har frågorna så svar kommer under veckan :-)

Malin

Jag skulle vilja få tips på träning som är bra för en nybörjar-tennisspelare! Inte tennisteknik alltså utan träning som är bra runt omkring för att t ex förebygga skador och bli en bättre spelare! Gärna uppvärmning och stretch också före och efter ett tennispass. Tack för en bra blogg! /Malin

Charlotte

Hej! Jag skulle så himla gärna vilja ha tips på roliga intervallpass-upplägg man kan göra i grupp om man är relativt nybörjare på löpning? Har du några tips?

Kram

Kommentering är avstängd.