barn-familj

En oväntad pulshöjning …

av Terese Alvén i kategorin Barn & Familj den

En dag på Naturhistoriska resulterade i en oväntad, och ovälkommen, pulshöjning. Imorgon däremot, då blir det träning och lek i Nyhetsmorgon.

Idag har jag och barnen hängt på Naturhistoriska Riksmuseet några timmar. Gått och tittat på dinosaurieskelett, lärt oss om olika djur, tittat på en film om Afrikas djur på Cosmonova och pysslat i skaparverkstaden. En perfekt ”kvar i stan på sportlovet”-aktivitet. Allt gick supersmidigt tills min fyraåring tyckte hon skulle leka kull men jag och Charles inte kunde hänga med då vi stod i kö … två sekunder senare var hon borta och jag fick panik.

Charles stod snällt och köade vidare medan jag sprang runt med hög puls och flackade med blicken efter min lilla tjej. Naturhistoriska är stort och det är lätt att gå vilse även om jag tror att de flesta gäster är andra snälla barnfamiljer som skulle hjälpa henne om hon blev ledsen. Flickan i informationsdisken hjälpte mig att prata in ett meddelande i högtalaren och strax därefter kom Tilde springandes mot mig med en annan från personalen tätt efter.

Slutet gott. Men oj vilken panik. Och nu var hon ändå bara borta några få minuter. Men jag var på väg att bryta ihop. Har inte varit med om detta tidigare då jag har svårt att släppa min blick från barnen, men nu gick allt så fort. Tacksam över att allt slutade bra.

Charles älskar skärmen. Men han älskar också att röra på sig. Foto: Jane Haglund för min bok Träna tillsammans med familjen.

Charles älskar skärmen. Men han älskar också att röra på sig. Foto: Jane Haglund för min bok Träna tillsammans med familjen.

På tal om sportlov – imorgon bitti får ni titta på Nyhetsmorgon på TV4. Då är jag i studion tillsammans med Charles och en annan tjej, Sienna, och ska visa härliga aktiva lekar att göra hemma på sportlovet. För jag gissar att det är fler än jag och Glenn som har barn som älskar att sitta vid en skärm. Kanske har ni läst artikelserien i SvD som tar upp just skärmstriden? Det är en del av barnens liv, och jag är ingen motståndare till tekniken. Men – vi behöver få balans och använda våra kroppar mer. Därför vill jag inspirera till mer rörelseglädje med enkla knep hemma i vardagsrummet.