halsa

Dricka i glasflaska, eller?

av Terese Alvén i kategorin Hälsa den

Dricka ur glasflaska

HÄLSA. Att plast kan vara skadligt både för vår hälsa och för miljön är något som verkligen har blivit uppmärksammat senaste åren även om många plaster idag är bättre än vad de har varit tidigare, det finns nedbrytbara varianter, mindre skadliga ämnen och så vidare. I gym (och på stan) ser jag allt fler som börjar dricka ur aluminiumflaskor (jag köpte själv en flaska från Klean Kanteen senast jag var i New York) och nu börjar även allt fler glasalternativ dyka upp på marknaden, både för små och stora. En positiv utveckling – även om jag många gånger fortfarande dricker ur plastflaska, men jag börjar bli mer och mer motiverad att byta.

Dricka ur glasflaska

Idag under en presslunch på Pontus där det bjöds på en supergod ljummen sallad fick jag klämma och känna på tre olika förpackningar med glas istället för plast. Produkterna ger ingen smak till innehållet (som ibland plast kan göra), glas frigör inga skadliga kemikalier och alla produkter som visades går att diska i diskmaskin.

Lifefactory tillverkar nappflaskor för barn och sportflaskor för vuxna. Vätskan hälls i glasflaskan (nappflaskan går att värmas i mikron) och utanpå finns ett silikonhölje som skyddar glaset från att gå sönder. Joco är en glasmugg med silikonhölje för kaffe, te eller kalla drycker, utformad för att passa i alla offentliga kaffeautomater om du vill använda din egen kopp istället för engångsmuggarna. Finns i tio färger och jag blev såklart väldigt förtjust i en knallrosa variant. Och vill du spara matrester i kyl eller frys gör WeanGreen glasburkar (med plastlock) smidiga att värma i mikron och/eller ta med lunchen till jobbet i. Finns i fyra olika storlekar.

Dricka ur glasflaska

Dricka ur glasflaska

Nu är jag nyfiken, hur dricker du ditt vatten när du sportar och/eller är på jobbet? Plastflaska, glas, glasflaska, aluminiumflaska …?