traning

Dokumentär om Serena Williams – tips!

av Terese Alvén i kategorin Tennis den

Serena Williams är galet cool. Se denna dokumentär om Serena inspelad 2015 – tillgänglig på SVT Play fram till 5 november. Se hur hon utmanar alla normer inom tennis och … Läs mer

Dokumentär om Serena Williams på SVT Play.

Dokumentär om Serena Williams på SVT Play.

Serena Williams är galet cool. Se denna dokumentär om Serena inspelad 2015 – tillgänglig på SVT Play fram till 5 november. Se hur hon utmanar alla normer inom tennis och krossar sitt motstånd. Men även hur hon hanterar motgång, för även den bästa faller för trycket ibland.

Nu kanske jag älskar dokumentären extra mycket för att jag är så förtjust i tennis. Men filmen har många andra kvaliteter, den tar upp hennes driv och målmedvetenhet. Hur hon gör för att få distans till pressen och hur hon hanterar, och har hanterat, att vara svart i en sport som mest har haft vita spelare. Det gör ont att se hur hon och hennes familj har blivit utbuade, hur hennes kropp kommenteras flitigt och vilken särbehandling hon har fått just för att hon har stuckit ut. Jag satt som klistrad framför dokumentären och blev grymt tennssugen efteråt. Längtar till nästa match jag har, ska plocka fram en liten Serena när jag spelar … allt handlar om inställning.