traning

Din träning är DIN träning

av Terese Alvén i kategorin Träning den

Du tränar för din egen skull, och jämför inte dina prestationer med någon annan. Det kan låta självklart, men det kan vara bra att påminna sig om det ibland. Vi … Läs mer

Du tränar för din egen skull, och jämför inte dina prestationer med någon annan. Det kan låta självklart, men det kan vara bra att påminna sig om det ibland. Vi motionärer har lätt att jämföra oss, och med sociala medier är det lättare att få en inblick i andra människors liv och jämföra sig. Denna vecka springer jag maraton. Det betyder inte att jag vill uppmuntra alla att springa maraton. Visst vill jag peppa till det, för det är en fantastisk utmaning som har lärt mig mycket om mig själv och gett mig upplevelser jag annars aldrig skulle få testa på. Men, för andra kan samma kick komma av att springa fem kilometer utan att stanna, eller att springa tio minuter i sträck. En del kanske inte ens vill springa utan håller på med någon annan sport. Hur som, det jag vill säga är att var nöjd över de framsteg du tar i din träning och sikta mot mål som känns inspirerande för DIG. Det är lätt att förminska sig själv när mångas ribbor höjs successivt. I vissa sammanhang jag umgås i är det ingen big deal att springa ett maraton, nu är det ultra eller triathlon som gäller … det är lätt att svepas med och kanske inte vara nöjd trots att man egentligen ska vara sjukt nöjd (rent utsagt) över sig själv.

Sträck på dig.

Träna det du vill.

Nå det mål du siktar mot!

Var nöjd och stolt över varje steg på din väg.

Var nöjd och stolt över varje steg på din väg.