halsa

Designa ditt liv

av Terese Alvén i kategorin Hälsa den


Josephine i sin monter på bokmässan.

På bokmässan förra helgen träffade jag Josephine när hon kom förbi Hois monter och köpte min bok. Vi började prata och hon berättade om sitt företag I Design Life med produkter som ska förenkla och designa var och ens liv med hjälp av pärmar med olika innehåll.

Glenn har länge försökt att få mig börja använda kalenderfunktionen på datorn, men jag trivs med att ha en papperskalender. Jag får bättre översikt över veckorna, gillar att skapa listor och stryka när något är avklarat. Får se när jag tar steget över till den digitaliserade kalendern, än så länge kommer jag fortsätta med pappersagenda. Särskilt nu när jag fick en pärm med innehåll anpassat till mig att använda nästa år. I min pärm valde jag bland annat en träningsdagbok och en ”jag är bra”-kalender. Det är bra att fokusera på det positiva varje dag och hitta glädje i både små och stora saker.

Med träningsdagboken är jag inte mycket för att dela varje liten detalj på nätet som det går att göra på olika sajter och appar, jag skriver mer om min träning övergripande samt ger tips på övningar jag gillar. För min egen del behöver jag inte fylla i varje repetition och set som jag gör i någon kalender, det har jag varken ork eller lust till. Däremot är det bra att jag ser vad jag har gjort för typ av träning och hur det kändes för att kunna reflektera och se tillbaka på det jag har gjort om jag får ont någonstans eller tappar sugen. Det fokuserar träningsdagboken från I Design Life på.