halsa

Delad löpning ger dubbel glädje!

av Terese Alvén i kategorin Löpning den

Långpass är perfekt för kompistid. Och söndagen är nog veckans vanligaste långpassdag? Idag drog jag och Anna dock ut innan de flesta andra hunnit snöra på sig skorna.

Fotopaus på Norr Mälarstrand ihop med Anna.

Fotopaus på Norr Mälarstrand ihop med Anna.

Min söndag startade med träningsdejt klockan 07:00. På stadens tomma gator mötte jag min vän Anna i en kram innan vi tillsammans joggade runt i Stockholm. Långpass i prattempo är underbart att springa ihop med andra. Idag blev det 16 km där vi knappt hann reflektera över hur kilometrarna lades bakom oss, istället engagerade vi oss i en mängd olika ämnen. Jag blev glad och peppad av löprundan på långt fler sätt än enbart löparglädjen.

Väl hemma väntade lyxig frukost med familjen. Nybryggt kaffe och äggsmörgåsar med räkor jag skalade igår kväll toppat med majonnäs. Mumsigt!

Smarrig ägg- och räkmacka på Leksands Ekologiska knäckebröd toppat med nykokta ägg, räkor och majonnäs.

Smarrig ägg- och räkmacka på Leksands Ekologiska knäckebröd toppat med nykokta ägg, räkor och majonnäs.

Nu sitter jag med ett glas vatten och datorn på köksbordet. Ser fram emot skrivtid på min bok fram till lunch, därefter blir det lek med familjen.

Dagens tips är inspirerat av min härliga morgon: ring en vän och bestäm en träningsdejt idag – gärna utomhus. Det behöver inte vara löpning, ni kan ta en långpromenad eller varför inte åka långfärdsskridskor? Såg många ute på sjöarna som åkte igår när vi var förbi vårt sommarhus en sväng.

Jag följer mina löparrundor med TomTom.

Jag följer mina löparrundor med TomTom.


pilla

Löpning på ensamma stockholmsgator är bra fint det!

Annika

Herregud, 07.00 är jag inte ens vaken på vardagar. Än mindre skulle jag komma på att ge mig och springa då.
Bra kört av er!

Terese Alvén

Och jag är världens kvällströttaste person – fråga min man som är min totala motsats :-)

Kommentering är avstängd.