Cold brew är en av de hetaste trenderna i sommar. Det handlar inte om det klassiska iskaffet där kaffet värmts upp för att sedan kylas. Nej, cold brew är en metod med kaffepulver och vatten som får stå i kylen. Efter 12-24 timmar är det redo att drickas. Effekten blir mindre bitter än iskaffe och betydligt smakrikare. Funkar fint att göra i en tillbringare, eller om man vill, använda en Cold Brew-maskin. Jag har testat en från Kitchen Aid.
Test av Kitchen Aid Cold Brew
Det var väldigt smidigt att brygga cold brew med maskinen. Bara att blanda i pulver och vatten och sedan ställa in i kylskåpet. Ett dygn senare var det bara att börja hälla upp gott kallt kaffe. I upp till två veckor håller sig brygden i kylen, men troligen har du hunnit dricka upp det betydligt tidigare.
Nu hade jag ingen is hemma, tror det blir extra gott med ett par isbitar i. Ser också fram emot att testa att brygga kallt te i maskinen, det ska fungera lika bra och framhäva tesortens smaker.