Climbing to the Top – The Nike Blast 2012

Snart dags för cykelklass. Foto: Jane Nilsson.

150 cyklar. Träningssugna deltagare. Globen och en välupplyst scen. En peppad och glad instruktör och grym musik. Det sistnämnda måste jag ju tycka då jag har valt den själv. Dumt vore det annars. Men som tur är verkade deltagarna också gilla min låtlista som innehöll allt från Markoolios Borta bra men hemma bäst, till You raise me up, Sexy and I know it och Jag är Gud (E-types version). En salig blandning helt enkelt. Precis som jag vill ha det.

Förutsättningarna för en adrenalinfylld träningstimme var de bästa och jag vill tacka för alla fina ord jag fick efteråt. De värmde rejält! För alla er som inte var på plats i salen, här kommer ett smakprov på min klass på the Nike Blast 2012.

Mjukstart för att komma igång. Foto: Jane Nilsson.

And this is only the beginning ... Foto: Jane Nilsson.

Efter uppvärmningen bjöd jag deltagarna på tre backar. Efter varje backe kom fem korta intervaller där det gällde att pressa sig själv.

Jag ser er. Foto: Jane Nilsson.

Deltagarna kunde se sin puls och följa med i banprofilen. Foto: Jane Nilsson.

Sedan var det bara att fortsätta klättra högre och högre upp till mål och en välförtjänt segergest.

Måååååål. Foto: Jane Nilsson.

Och det finns bildbevis att deltagarna svettades. Foto: Jane Nilsson.

Tack alla som kom och gav mig energi tillbaka. Foto: Jane Nilsson.

Det här är bara ett litet urval av alla de bilder som grymma fotografen och vännen Jane Nilsson tog på mig. Ta gärna en titt på hennes hemsida och se andra typer av jobb hon har utfört. Kanske behöver du en fotograf?

Träningsoutfit: cykelskor Diadora, capribyxor och linne från Nikes vårkollektion.