halsa

Bro Hof Ladies Masters

av Terese Alvén i kategorin Golf den

För tredje året i rad tävlade jag och mamma i Bro Hof Ladies Masters. En rolig partävling på min favoritbana. Älskar atmosfären, det underbara klubbhuset, de två golfbanorna och att … Läs mer

Mamma och jag redo för Bro Hof Ladies Masters.

Mamma och jag redo för Bro Hof Ladies Masters.

För tredje året i rad tävlade jag och mamma i Bro Hof Ladies Masters. En rolig partävling på min favoritbana. Älskar atmosfären, det underbara klubbhuset, de två golfbanorna och att få möjlighet att utmana mitt golfspel på roliga hål. Gårdagen hotade med regn, och visst kom det några droppar, men i övrigt var det kvavt, vindstilla och perfekt väder att gå runt nästan fem timmar för att spela 18 hål.

Jag och mamma spelade tillsammans med två grymma kvinnor. De hade 8 och 10 i handicap och inspirerade mig att höja mitt egna spel. För mig blev det 7 par och totalt 37 poäng. Roligt att leverera då jag för första gången kom under 20 i handicap bara för ett par veckor sedan. Nu har jag 18,8 då jag inte får sänka mig på poängen igår (lite irriterande då jag i sådana fall hade fått bättre handicap än Glenn). Tyvärr spelade inte mamma lika bra även om hon också bidrog med poäng till vårt lag. Våra 41 poäng räckte inte till vinst, många spelade riktigt bra, för pris krävdes 43 poäng och för att kamma hem vinsten 49 poäng.

Men att vinna är inte allt. Det viktiga är att ha roligt och känna att man har gjort sitt bästa, och det gjorde jag igår. Mysigt att få kvalitetstid med mamma och få en dag bara vi två. Efter rundan bjöds det på lunch i slottet och en massör var på plats, gudomligt skönt med någon som trycker ut hårda muskelknutar. Tack för det! Tack också Daily Sports som såg till att jag och mamma kunde spela i matchande outfits, perfekt för golf i höstväder.

Fina höstfärger på golfbanan.

Fina höstfärger på golfbanan.

Har du någon gång funderat på att spela golf kommer här tre bra anledningar:

– det är lågintensiv träning under lång tid, något som är viktigt för folkhälsan

– du får möjlighet att andas frisk luft i flera timmar

– det är lika mycket mental som fysisk utmaning (gäller att orka hålla fokus hela vägen).

Älskar golf!

Bro Hof Slott GC.

Bro Hof Slott GC.


Jessica Sundberg

Verkligen kul att göra något ihop med sin mamma/sina föräldrar! Jag önskar mina barn kommer vilja fortsätta hänga med mig även i vuxen ålder.

Kram!

Kommentering är avstängd.