bocker

Boktips! Epidemin av Åsa Ericsdotter

av Terese Alvén i kategorin Böcker den

Denna vecka tipsar jag om hälsoböcker – inspirerad av helgens Bokmässa i Göteborg som jag laddar för. Första boken jag tipsade om hittar du HÄR. Dagens hälsobok jag vill tipsa … Läs mer

Denna vecka tipsar jag om hälsoböcker – inspirerad av helgens Bokmässa i Göteborg som jag laddar för. Första boken jag tipsade om hittar du HÄR.

Dagens hälsobok jag vill tipsa om är:

Epidemin av Åsa Ericsdotter

Romanen Epidemin av Åsa Ericsdotter gör fysiskt ont att läsa. Kanske läste du den i somras när den gick som följetong i SvD?

Hälsopartiet har vunnit valet i Sverige och nu ska all övervikt bekämpas och befolkningen bli smal. Stadsminister Johan Svärd skyr inga medel för att utrota fetma och de som inte passar in i hans smala ideal … Författare Åsa Ericsdotter är bra på att beskriva det fiktiva samhället där allt extremare metoder används för att få befolkningen att tappa i vikt. Boken får en att tänka till över rådande hälsonormer, hur mycket ansvarar vi för vår egen hälsa och hur mycket bör samhället gå in och styra …

Läs boken!

Epidemin av Åsa Ericsdotter.

Epidemin av Åsa Ericsdotter.