bocker

Bokmässan 2016 – mingel, möten, skratt och tunga påsar

av Terese Alvén i kategorin Böcker, Event/konvent den

Bokmässan 2016 levererade! Det var min fjärde bokmässa och för varje år blir jag allt kärare i denna helg. Det är superintensiva dagar med mycket trängsel, ljud och intryck men … Läs mer

Terese Alvén och Ebba Kleberg von Sydow / Martina Haag tar emot pris för Årets bok 2016 / Hissen på Clarion Hotel Post / Terese och Sanna Bråding.

Terese Alvén och Ebba Kleberg von Sydow / Martina Haag tar emot pris för Årets bok 2016 / Hissen på Clarion Hotel Post / Terese och Sanna Bråding.

Jag signerar tre av mina böcker: Träna tillsammans med familjen, Viktig - från matmissbrukare till träningsförebild och Jätteviktig - att må bra efter en ätstörning

Jag signerar tre av mina böcker: Träna tillsammans med familjen, Viktig – från matmissbrukare till träningsförebild och Jätteviktig – att må bra efter en ätstörning

Bokmässan 2016 levererade! Det var min fjärde bokmässa och för varje år blir jag allt kärare i denna helg. Det är superintensiva dagar med mycket trängsel, ljud och intryck men det ger så mycket energi. Nu när jag håller på att skriva mitt första skönlitterära verk hade jag andra tentakler ute än tidigare år och jag uppskattar alla samtal med författarkollegor och andra i branschen.

Under helgen på Bokmässan har jag signerat böcker, gått på mingel – bland annat för utdelningen av Årets bok, hållit i en föreläsning om 10 sätt att må bra i en ätstörd värld (kommer dela med mig av tipsen här i bloggen om ett tag), jag har lyssnat på föreläsningar, bokprat och poddinspelningar.

Det finns mycket härligt jag vill tipsa om efter denna helg: bland annat min fina och kloka kollega på HOI: Anne Liljerothläs hennes böcker! Jag tipsar gärna om hennes första: Vanliga människor. Hennes senaste har jag fortfarande inte hunnit läsa. Anne skriver Feelgood, och som hon sa under en presentation: feelgood gör oss till bättre människor, det kan få oss att må bättre i en värld som kan vara rätt tuff ibland. En annan fin författare som jag inspireras av och fått kloka tips av är Rebecka Edgren Aldén vars bok Åttonde dödssynden är spännande och grym. Rebecka sprang jag på under en signering och jag blev glad över några minuters prat i Norstedts välfyllda monter. Kom hem med tunga påsar därifrån till hela familjen. Ser fram emot att läsa nya böcker för barnen till veckan. Böcker är förresten min bästa present jag gärna ger till barnens kompisar när det är kalas.

Föreläsning: 10 tips att må bra i en ätstörd värld / Vegopodden / Terese Alvén och Rebecka Edgren Aldén / Katarina Woxnerud / Mitt PR-team Alicia och Edit / Malin Wollin / Mässa

Föreläsning: 10 tips att må bra i en ätstörd värld / Vegopodden / Terese Alvén och Rebecka Edgren Aldén / Katarina Woxnerud / Mitt PR-team Alicia och Edit / Malin Wollin / Mässa

Fotovänliga hissar på Clarion Hotel Post där jag oftast bor när jag är i Göteborg.

Fotovänliga hissar på Clarion Hotel Post där jag oftast bor när jag är i Göteborg.

Förutom att hänga i mitt förlag HOI:s monter stod jag en del hos Swedish Posture vars grundare Emma Pihl är en av personerna jag har intervjuat i min bok Jätteviktig – att må bra efter en ätstörning. Blev fina samtal med besökare som var intresserade av mina böcker. Alla samtal berör och jag är tacksam över alla läsare som hör av sig. Det betyder enormt mycket! Och jag tycker ni är modiga som kommer fram, jag vet att det inte alltid är så lätt.

Terese Alvén och Emma Pihl / Terese och Susanne Hovenäs / Åsa Ehrnholm och Terese / Jessica Frej lagar mat / Två av fyra böcker

Terese Alvén och Emma Pihl / Terese och Susanne Hovenäs / Åsa Ehrnholm och Terese / Jessica Frej lagar mat / Två av fyra böcker

Löprunda i Göteborg.

Löprunda i Göteborg.

Förutom intensiva dagar på mässgolvet har jag njutit och hämtat kraft från morgonjogg (på söndagen, lördagen blev det vila och sovmorgon), förlagsmiddag och mysig middag med Anna Lissjanis och Caroline Nilsson, mina författarkollegor på IDUS Förlag där jag gav ut min barnbok: Träna tillsammans med Tia. Dessutom har jag fått krama på en hel del: Åsa Ehrnholm, Susanne Hovenäs, Mattias Fredriksson, Ebba Kleberg von Sydow, Elaine Eksvärd och många fler … rädd att jag glömmer någon. Tack förresten för fin och viktig bok för många nyblivna mammor Katarina Woxnerud, ser fram emot att läsa Mammamage – träna rätt och smart efter graviditeten.

Middag på Pinchos med Caroline Nilsson och Anna Lissjanis.

Middag på Pinchos med Caroline Nilsson och Anna Lissjanis.

Caroline fotar när jag fotar på Pinchos.

Caroline fotar när jag fotar på Pinchos.

Nu ser jag fram att fortsätta arbeta med mina bokprojekt så hoppas jag att vi ses på mässgolvet nästa år. För att komma tillbaka till Bokmässan, det tänker jag definitivt göra!

Viktig - från matmissbrukare till träningsförebild / Jätteviktig - att må bra efter en ätstörning

Viktig – från matmissbrukare till träningsförebild / Jätteviktig – att må bra efter en ätstörning

Tummen upp för Göteborgs bokmässa 2016

Tummen upp för Göteborgs bokmässa 2016


Anna Lissjanis - Trend o träning

Wow vilken maxad helg du har haft Terese! Som nybörjare hade jag inga förväntningar, men nu förstår jag hur mycket den kan innehålla.

Tack för en mysig middag & inblick i din helg. Lycka till med skrivandet nu. Ser fram emot resultatet! :)

KRAM

Caroline Nilsson

Vilken helg! Roligt att läsa din rapport, själv blev jag lite överväldigad av allt, får stanna längre nästa år och kolla in saker och ting i lugn och ro. Men det var jätteroligt att vara på Bokmässan för första gången med premiärbok och det var jätteroligt att ses och äta middag. Kram!

sparkibaken

Det var ju min fjärde mässa så jag visste vilka godbitar jag ville upptäcka :-) Vi ses nästa år igen (och säkert innan dess).

Kommentering är avstängd.