test

Bloggen fyller 11 år idag! Bjuder på 11 fakta du kanske inte visste …

av Terese Alvén i kategorin Blogg/webb den

Grattis kära blogg! Idag firar jag 11 år som bloggare. Eller influencer som många numera säger. Men när jag startade bloggen 2007 var det ingen som visste vad influencers var – eller knappt en blogg heller för den delen. Jag själv hade aldrig ens läst en blogg när jag startade min. Tänkte bjuda på en resa down memory lane, men det har jag typ gjort varje födelsedag.

11 år har gått fort! Och så roligt jag har haft längs vägen - även om den har varit allt annat än spikrak och många hårda törnar har kommit in från sidan.

11 år har gått fort! Och så roligt jag har haft längs vägen – även om den har varit allt annat än spikrak och många hårda törnar har kommit in från sidan.

Istället får det bli 11 fakta du kanske inte visste om mitt bloggande …

 1. Bloggen startade som en skoluppgift när jag utbildade mig till webbredaktör för att vi skulle få in en vana att skriva på nätet.
 2. Bloggen har legat på flera olika portaler genom åren förutom när jag haft min egen domän som idag, bloggen har varit på Veckorevyn, Spotlife, Loppi och Amelia.
 3. Jag har faktiskt utbildat mig inom bloggande … började på en högskolekurs i bloggens teori och praktik, tyvärr gjorde tidsbrist att jag aldrig gick klart den.
 4. Jag har fått flera fina vänner och bekantskaper via bloggandet. Men jag har också gått på nitat, blivit förd bakom ljuset och känt av bitsk konkurrens. Men jag har lärt mig vilka som är vänner på riktigt och vilka man inte bör släppa lika nära.
 5. Bloggen har lett till många spännande möten, bland annat fick jag sitta själv i ett rum och intervjua den numera heta Hollywood-skådisen Joel Kinnaman 2010.
 6. Bloggen har även tagit med mig på resor till många spännande platser, den första utlandsresan jag gjorde i bloggens vägar gick till Portugal tillsammans med Philips och ett litet gäng utvalda bloggare.
 7. Bloggen har varit mitt viktigaste verktyg för att få möjlighet att jobba med det jag brinner för – träning och kommunikation. Innan jag började blogga hade jag noll kontakter inom mediabranchen, men genom åren har mitt nätverk växt och genom det jag själv har skapat har en sak lett till en annan.
 8. Mitt absolut svåraste och viktigaste inlägg skrev jag 2008. Det var då jag gick ut med att jag tidigare hade haft en ätstörning. Jag bloggade då på Veckorevyn och responsen var enorm, fick rekordmånga kommentarer och 99 procent av dem var positiva. Men sedan började jag även få en del nättroll …
 9. Tack vare mitt inlägg, och att jag hade min blogg, blev även drömmen om att bli författare verklig. Min första bok: Viktig – från matmissbrukare till träningsförebild skrev jag råmanus till när sonen började på förskolan.
 10. De första åren bloggade jag 3-5 gånger om dagen. Men numera sker mycket kommunikation även på Facebook och Instagram och bloggen, den uppdateras 5-7 gånger i veckan.
 11. Jag lär mig fortfarande nya saker om bloggandet. Det är en av drivkrafterna till att jag fortfarande håller på. För det är lika roligt och intressant att få kommunicera med alla er som det var för 11 år sedan!