traning

Bli yngre av träning

av Terese Alvén i kategorin Träning den

”Du ser inte ut som en mamma, du ser ut som en storasyster” sa Charles till mig idag när jag kom hem från morgonträningen. Barn är för härliga! Och visst kände jag mig ung och pigg efter min träning. På grund av regn och blåst valde jag att flytta mitt löppass inomhus till löpbandet. Gick den korta biten till SATS Odenplan och joggade 10 minuter som uppvärmning, därefter blev det 5×2 min och 2×1 min med en minut snabb gång som återhämtning mellan varje. Sedan avslutade jag med några minuters nedjogg och rörlighet. Ett pass på en dryg halvtimme. Alldeles lagom för att kicka igång veckan för mig. Få upp energin innan några timmar vid datorn. Har min sista hela arbetsvecka innan jag drar till varmare breddgrader i början av nästa. Och även om jag kommer jobba en del från Thailand har jag en hel del att avsluta här hemma innan jag reser.

Glöm inte att hålla uppe din energi idag: ta en ståpaus varje halvtimme. Res dig upp, sträck på dig, rulla axlar, fäll kroppen åt sidan och riktigt känn hur hela kroppen sträcks ut. Kanske gå och hämta ett glas vatten eller gå och säg hej till en kollega. Så enkelt och så viktigt för vår hälsa. Vi som jobbar vid datorn behöver påminna oss om rörelsepauser, det kickar igång hela systemet i kroppen och gör att vi förbättrar hälsan. Dessutom blir vi piggare av pauser och kan koncentrera oss mer på arbetet vi utför.

Tessan_021 bloggJag blir glad av träning! Och tydligen yngre också … Foto: Jane Haglund