halsa

Bästa springet på stranden!

av Terese Alvén i kategorin Löpning den

Jag vet inte hur många springbilder på stranden här i Monte Gordo, Portugal, som jag har sett i mina sociala flöden under årens lopp. Det är i alla fall en hel … Läs mer

Glädjehopp i soluppgången. MAGISKT!

Glädjehopp i soluppgången. MAGISKT!

Jag vet inte hur många springbilder på stranden här i Monte Gordo, Portugal, som jag har sett i mina sociala flöden under årens lopp. Det är i alla fall en hel del. Jag har längtat efter att få springa på den evighetslånga stranden och äntligen har jag fått göra det. Och ska få göra det igen då jag är här som instruktör för Springtime Travel på deras familjevecka som pågår hela höstlovet.

Och levde stranden upp till sitt rykte? Definitivt! Så magiskt att röra sig på den hårt packade sanden, på morgonen kändes det som att jag sprang rakt in i solen när den gick upp över horisonten, och sedan sprang jag tillbaka med solen i ryggen (bild finns på min Instragram) och en lång skugga framför mig. På kvällskvisten är det nästan lika härligt även om det inte riktigt är samma känsla som på morgonen.

För någon vecka sedan skrev jag i bloggen om den sköna känslan av att springa i regn, och jag håller fast i att det ger en extra dimension och en känsla av ”yes, jag fixade det” när vädret är emot en. Men att springa i sol och att springa med lite kläder – åh, finns det något härligare? Kanske är det trots allt kontrasten som är grejen. Och det bästa med löpning är ju att det går att genomföra på de flesta ställen, oavsett väder.

Eftermiddagsjogg på stranden i Portugal.

Eftermiddagsjogg på stranden i Portugal.


Poddkollen

Kika gärna in på poddkollen.se där jag dagligen kommenterar och tipsar om olika poddavsnitt – eller följ poddkollen på insta :)

Den här veckan tipsar jag bland annat om podden Hälsosant.

Kommentering är avstängd.