traning

Bästa pannkakorna – amerikanska, kesoplättar, bananpannkaka …

av Terese Alvén i kategorin Träning den

Pannkakstorsdag! Jag älskar pannkakor i alla dess former. När jag var liten tyckte jag mest om farmors frastunna stekta i mycket smör och serverade med grädde och sylt. Numera gillar jag amerikanska pannkakor, våfflor, kesoplättar, bananpannkakor – och farmors variant som jag försöker härma för att servera familjen. Och barnen älskar pannkakor lika mycket som jag. Det blir någon form av pannkaka i princip en gång i veckan, och då gärna på torsdagar även om vi inte är superstrikta med traditioner.

Bästa pannkakorna

Den här bilden är från förra veckan, då hjälpte Charles mig med pannkakssmeten första kvällen i sommarstugan. Då körde vi på den klassiska varianten med ägg, mjölk, mjöl, en liten nypa salt och socker, en variant som väl ändå får inta förstaplatsen, det blir en god pannkaka att toppa med grädde, bär, skivad banan eller vad man nu tycker om. Älskar även när det blir rester och jag kan göra crepes med svamp och kalkon dagen efter. Två andra favoriter hos mig är kesoplättar som jag ”glömde bort” under något år men som jag nu gör ibland igen samt den smått trendiga bananpannkakan som dyker upp i alla möjliga skepnader och varianter.

Förutom smaken såklart, så gillar jag varianter av pannkakor för att det går att ta i en massa nyttigheter – allt från extra ägg till att ha i riven morot eller zucchini om man vill. Dessutom kan man servera med färska bär, eller om man gör våfflor servera med lax, räkor, stenbitsrom och en klick gräddfil. Matigare eller sötare, det väljer man själv. Dessutom är kalla pannkakor perfekt som mellanmål på utflykten.

Vilken typ av pannkaka gillar du mest?